Huawei се превърнаха в първата компания, която представи 7-нанометров процесор за смартфони. Това се случи на изложението IFA 2018, когато за първи път разбрахме детайли за Kirin 980. Архитектурата вече се използва от флагманите на компанията като Mate 20 и Mate 20 Pro, но също от Huawei P30 и P30 Pro. Китайският производител работи усилено над следващия си процесор за смартфони от висок клас, който ще наследи Kirin 980 и ще бъде представен преди края на 2019г. 

 

Въпросният чип ще използва по-добра 7-нанометрова Extreme Ultraviolet Litography (EUV), която ще гарантира между 10 и 20% по-висока производителност, съобщава GizmoChina. Maсовото производство ще стартира през третото тримесечие на годината, а първия смартофн с Kirin 985 се очаква да бъде Huawei Mate 30. Според данните процесора ще се възползва от предимствата на иновативния N7 процес на TSMC, като предстоящия Apple A13 процесор ще използва още по-модерната N7 Pro технология.
 

 

Все още няма потвърждение дали Kirin 985 ще поддържа 5G технологията, но е доста вероятно процесора да предложи тази функционалност. Официалната премиера ще стане факт през август, когато ще разберем и повече за подобренията в Mate 30 и Mate 30 Pro. Новата информация също така разкрива, че вече се провеждат усилени експерименти с дизайна на новите смартфони. Huawei се надяват да повторят невероятния успех от изминалата година и да изпреварят Samsung по продажби в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: Huawei Kirin 985 ще е 7-нанометров процесор за смартфони от висок клас