TSMC е водещ производител в индустрията, който създава мобилните процесори за смартфоните на имена като Apple, NVIDIA, Huawei и MediaTek. Компанията сега потвърди за неочакван проблем, който може да се отрази негативно на бизнес стратегията им през първата половина на годината. В официално изявление от TSMC уточниха, че временно са затворили една от фабриките си, заради некачествен химичен материал използван в производството на процесори.

 

Според данните засега са засегнати повече от 10 хил. чипа предназначени за смартфоните на водещите брандове в мобилната индустрия. Вече е започнало вътрешно разследване, което да установи причините довели до ситуацията и да възстанови нормалната работа на съоръжението. ТSMC временно спират някои от производствените линии, докато отстранят проблема, но е възможно това да окаже влияние върху планирaната продукция за първото тримесечие на годината, съобщава SlashGear. 

 

 

Проблемният химичен материал е използван от Fab 14B съоръжението в Тайнан, където се произвеждат предимно 12 и 16-нанометрови процесори. ТSMС са категорични, че ще поискат финансова компенсация от доставчика, който ги е снабдил с дефектното химично съединение. На този етап няма информация за проблеми от подобно естество в другите производствени съоръжения на тайванския бранд. Допълнително ще разберем повече детайли как този проблем ще се отрази на планираните доставки на TSMC.

 

Още от Digital: TSMC започва строежа на първия завод за производството на 3-нанометрови процесори