Google разработват някои от най-популярните приложения в света, на които всеки ден разчитат стотици милиони потребители по цял свят. Екосистемата на компанията се разширява постоянно и вече обхваща разнообразие от устройства като смартфони, часовници, лаптопи, компютри и дори телевизори. 

Едва ли има човек, който да не използване поне едно от приложенията на Google, за да общува с приятели, да открива информация в интернет или да свърши работата си. Именно заради това е доста необичайно да възникне проблем, който блокира достъпа до услугите на компанията. 

Точно това, обаче се случва днес, тъй като доста хора използваха интернет, за да информират всички останали за проблем с достъпа до повечето приложения на Google. Информацията се потвърждава и от G Suite Status Dashboard тракера, който следи дали услугите на компанията оперират оптимално. 

От TechRadar също така информират за хиляди оплаквания подадени в уеб сайта DownDetector заради проблемите с услугите на Google, които засягат и европейските потребители.

 

 

Компанията вече потвърди за проблема и посочи като причина неизправност в сървърите им, който нарушава нормалната работа на приложения като Google Docs, Meet, Voice, Chat, Keep, Groups и Gmail. Разследването продължава с пълна сила и е възможно неочакваните бъгове все още да са активни при някои от приложенията на компанията. 

Ситуацията е доста неприятна, защото освен нормалния логин в профилите не позволява да се ъплоудват файлове в Google Drive, спира изпращането на имейли в Gmail и блокира качването на CSV документи от администраторите. 

Популярното приложение за видеоконференция Google Meet затруднява провеждането на групови разговори и респективно вреди на нормалната комуникация на бизнес потребителите. Според наличната информация профилите са засегнати различно в отделните райони по цял свят. 

Google обещават максимално бързо да се справят със ситуацията и да възстановят нормалната работа на своите заглавия. Последният подобен проблем, с който се сблъска Google бе през март 2020г., когато много хора в продължение на часове не можеха да изпращат имейли в Gmail.

 

Oще от Digital: Google автоматично ще изтрива данните на нови потребители след 18 месеца