През последните часове много хора се оплакаха за проблем с достъпа до профилите си в социалната мрежа. Компанията вече потвърди ситуацията и уточни, че неочакван бъг затруднява отварянето и нормалната работа на акаунтите във Facebook. Засегнати са хора от много държави по цял свят, като проблема обхваща още WhatsApp и Instagram. Софтуерните инженери на компанията продължават разследването и търсят причина довела до техническите затруднения. 

 

 

Последните данни на CNN разкриват, че нормалната работа на социалната мрежа не е възстановена от поне 10 часа. Това се превръща в най-големият бъг от подобно естество в историята на Facebook. Любопитен факт е, че компанията използва официалния си акаунт в Twittter, за да информира своите потребители за проблема довел до затруднения с логването във Facebook. Все още не е ясна конкретната причина, но компанията отрече, че са станали жертва на DDoS атака.

 

 

Доста хора вече могат да се логнат, но също да изпращат и получават съобщения, но има и потребители, за които проблема продължава. Данните разкриват, че в пиковия момент този бъг е засегнал Facebook, приложението Messenger, Instagram, WhatsApp, както и очилата Oculus Rift VR. Eкипите на компанията работят усилено, за да овладеят ситуацията и възстановят нормалната работа на всички свои приложения и услуги по цял свят. Скоро вероятно ще разберем и причината за проблема.

 

Oще от Digital: Facebook планират да слеят Messenger, Instagram и WhatsApp в обща платформа