Google Discover е името на персонализираната емисия с новини и интересно съдържание, която компанията селектира всеки ден за нас. Алгоритмите им обръщат внимание на редица фактори, сред които личните ни интереси и нещата, които търсим в интернет, за да подберат най-подходящите материали. Потребителите разполагат с възможността да премахват публикации или да виждат повече постове на дадени теми и така да имат повече контрол над съдържанието в Google Discover.

 

В последните дни някои потребители забелязаха, че персонализираната им емисия препоръчва торенти с пиратско съдържание в интернет. Разбира се можете лесно да скриете интерактивните карти, които ги показват в Google Discover, но проблема е, че алгоритмите на компанията са допуснали да достигнат до акаунтите ни. Съществува голяма вероятност, ако харесвате сходна музика, филми, телевизионни шоута или игри да видите подобни линкове на смартфона в Google Discover, предаде AndroidPolice.

 

 

В момента торентите са предпочитан начин за изтегляне на мултимедия от милиони хора. Препоръките на Google Discover могат само да допринесат за още по-големия трафик на уеб сайтовете, които ги предлагат. Ситуацията е неприятна, тъй като може да създаде сериозни проблеми на Google с притежателите на авторски права на филмите и музиката, която се разпространява нелегално в интернет. Компанията все още не е коментирала този недостатък на своите алгоритми.

 

Oще от Digital: Функцията Google Discover вече е достъпна за смартфоните с Android и iOS