Zoom започва да се превръща в атрактивна платформа за комуникация още преди началото на пандемията от COVID-19. Разпространението на коронавируса допринесе допълнително за популярността на приложението в световен мащаб. По този начин Zoom се превърна в сериозен конкурент на най-големите услуги за видеoконферентни разговори.

Неслучайно успеха на Zoom принуди Google и Microsoft да предприемат на свой ред действия, за да се противопоставят на неговата популярност. През последните месеци станахме свидетели на интеграцията на разнообразие от функционалности в Google Meet и Microsoft Teams.

Все пак Zoom продължава да има някои ключови предимства, които предпоставят успеха им сред корпоративните потребители. От началото на годината досега приложението отчита все повече инсталации, като тези трендове продължават и през третото тримесечие на 2020г.

За да придобиете още по-добра представа ще уточним, че Zoom вече е част от престижния клуб на заглавия, преминали границата от 500 млн. инсталации от Google Play.

 

 

Цифрата е доста впечатляваща, тъй като за разлика от други приложения Zoom не е предварително инсталирано на смартфоните и таблетите. Сред другите заглавия, които могат да се похвалят с подобен успех са Spotify, SwiftKey, Pinterest, Opera Mini и др., съобщава AndroidPolice.

Tрябва да отбележим също, че 500 млн. инсталации са регистрирани единствено от устройствата с Android. Aко се добавят и потребителите на iPhone цифрата ще стане дори още по-голяма. При всички положения Zoom извървява доста дълъг път от първата до последната версия, която вече е налична за потребителите.

За първи път приложението премина границата на 10 млн. инсталирания в Google Play през ноември 2019г. След това тази цифра се увеличи до 50 млн. през март 2020г., за да достигне до повече от 100 млн. само два месеца по-късно.

От април досега Zoom отчита още 400 млн. инсталации, за да стане едно от малкото приложение с над 500 млн. изтегляния за Android.

 

Oще от Digital: Вече можем да използваме функция за транскрипция на разговорите в Zoom