Huawei представиха впечатляващите модели Mate 20 и Mate 20 Pro на специално събитие, което се проведе преди няколко седмици. Смартфоните се захранват от мощни Kirin 980 процесори с две специализирани звена за невронна обработка и до 8GB RAM. Любителите на фотографията също така ще имат достъп до едни от най-добрите камери в мобилната индустрия. Huawei Mate 20 Pro предлага и атрактивна възможност за заснемане и създаване на триизмерни обекти.

 

 

Това е възможно благодарение на специално приложение, което се казва 3D Live Maker. Компанията демонстрира публично как работи софтуера при премиерата на двете устройства. Huawei потвърдиха, че на по-късен етап ще позволят на собствениците на Mate 20 Pro да използват 3D Live Maker. Китайският производител спази обещанието си и вече разпространява мобилното приложение, което вече е достъпно в Huawei App Gallery, предаде xda-developers.

 

 

Всъщност 3D Live Maker позволява да сканирате реални обекти и да създавате триизмерни аватари, като направите поредица от снимки от различни ъгли. След това алгоритмите на софтуера ще генерират 3D модел на съответния обект. Инженерите на Huawei ще поддържат обратна връзка с потребителите, за да подобрят допълнително възможностите на мобилното приложение с течение на времето.

 

Oще от Digital: Huawei Mate 20 Pro постави нов рекорд за предварителни поръчки в Европа