YouTube Music е услугата за стрийминг, с която компанията се надява да се възползва от популярността на този формат. Все повече хора слушат музика, когато са в движение на мобилните устройства. Другите популярни предложения в тази категория са Spotify и Apple Music. Огромният брой потребители, които използват YouTube е водещо оръжие, на което разчитат от Google, за да бъдат конкурентни.

Ако използвате YouTube Music вероятно сте запознати с постоянните актуализации, които подобряват стрийминг услугата. Един от най-желаните ъпгрейди е възможността да слушаме любимите си парчета, дори когато се заключи екрана. Това е проблем, който често затруднява собствениците на Android, докато възпроизвеждат съдържание в  YouTube.

Скоро ви съобщихме, че YouTube Music ще поддържа безплатна музика за слушане във фонов режим. Дългоочакваната функция ще е налична за потребителите до няколко седмици. Разпространението на ъпдейтите стартира от 3 ноември, информира AndroidHeadlines.

 

 

Все пак ще е необходимо повече време преди всички потребители да имат достъп до функцията. Google допълнително ще потвърдят кога и европейските профили ще могат да се възползват от опцията за слушане във фонов режим в YouTube Music. Важно е да уточним, че функцията ще е налична и за безплатните акаунти.

Компанията също така планира да лимитира потребителите, които нямат премиум единствено до аудио съдържание. Това означава, че няма да могат да гледат видео, докато слушат музика в YouTube Music. Другото ограничение е свързано с премахването на "On-Demand" настройката, при коя песен да пуснете от съответната плейлиста и ще може да слушате само предварително създадените станции.

 

Oще от Digital: YouTube Music вече може да се използва от смарт часовниците с Wear OS