Telegram е алтернативно приложение за комуникация, което има собствена лоялна база от фенове по цял свят. Създателите на заглавието успяха да се възползват максимално от проблемите на конкурентни услуги за чат и разговори. Така например ви съобщихме, че милиони потребители на WhatsApp преминаха към Telegram заради споделянето на данните им с Facebook.

Разработчиците на приложението също така са доста активни в интеграцията на нови функционалности. Още през лятото бе разпространен ъпдейт, който добави поддръжка за групови видео разговори и анимирани фoнове и Telegram. Тези подобрения допълнително предизвикаха интерес сред потребителите.

Водещо предимство на Telegram е акцента върху сигурността на личните данни, като потребителите имат още по–голям контрол над своите чатове и разговори.

 

 

Aтрактивните функции на приложението са причината да се присъедини към престижния клуб на заглавия за Android, които имат над 1 млрд. инсталации, съобщава 9to5google. Това е впечатляващо, тъй като шефът на Telegram, Павел Дуров потвърди, че са преминали границата от 500 млн. още в началото на 2021г.

По този начин само за няколко месеца приложението удвоява своята потребителска база. Имайте предвид, че данните са свързани единствено с изтеглянията от Google Play, което означава, че Telegram е дори още по-популярно.

 

Oще от Digital: Telegram вече поддържа групови видео разговори до 1000 потребители