Sony зарадваха своите фенове с премиерата на PlayStation 5 в края на ноември. За съжаление компанията разполагаше с ограничен инвентар на конзолата. Това затрудни възможността бързо да се сдобиете с дългоочакваното устройство. Влошената ситуация с недостига на компоненти задълбочи допълнително проблема.

Компанията полага много усилия да се справи със ситуацията, като Sony обещаха повече наличности на PS5 в началото на 2021г. Японският производител активно комуникира с представителите на веригата за доставки, за да осигури достатъчно количество на конзолата в магазините по цял свят. Тези процеси изглежда ще отнемат повече време.

Докато очакваме да се възстановят нормалните продажби разбираме, че приложението на конзолата за Android вече е регистрирало над 100 млн. инсталации. Едва ли има по-добро доказателство за високия интерес към Sony PlayStation 5 oт факта, че толкова хора са изтеглили софтуера от Google Play, тъй като много от тях още не са купили конзолата.

 

 

Важно уточнение е, че мобилното приложение е оптимизирано и за Sony PlayStation 4. Най-вероятно повечето собственици на старата конзола са допринесли за 100-те млн. инсталации. Голямото предимство на заглавието е, че позволява лесен и бърз достъп до онлайн магазина на Sony PlayStation.

По този начин могат да се разглеждат актуалните оферти, които предлага портала, дори когато сме в движение. Приложението Sony PS5 позволява да виждате в реално врем кои ваши приятели са онлайн, но също и какво играят в даден момент. Функцията за гласов чат и изпращане на съобщения в PSN мрежата е подходяща да планирате следващата мултиплейър сесия.

Изтеглянето на съдържание от смартфона ще гарантира, че играта вече да е готова, когато се приберете и стартирате PlayStation 5.

 

Oще от Digital: Sony са продали над 4.5 млн. конзоли PlayStation 5 през четвъртото тримесечие на 2020г.