Разнообразието от приложения за комуникация в Google Play едновременно може да улесни, но също и да затрудни потребителите. Наличието на твърде голям избор понякога изисква да отделим повече време, за да направим правилния избор. Социалната изолация накара все повече хора да общуват и да се обучават от домовете си. 

Tрадиционните услуги за видео разговори се радват на голяма популярност заради тези процеси. Независимо какво приложение предпочитате, за да комуникирате със семейството, приятелите и любимите хора е факт, че можете да се затрудните при крайния избор. WhatsApp е едно от предпочитаните заглавия, които обаче се превърнаха в центъра на сериозни критики. 

Причината е влизането в сила на нови правила за поверителност в мобилното приложение. Вече ви съобщихме, че WhatsApp вече ще споделя личните ни данни с Facebook, независимо дали сме съгласни. Тази новина предизвика сериозно недоволство и накара доста хора да преосмислят своето решение и да преминат към алтернативни приложения.

 

 

Желанието на потребителите да започнат да използват алтернативни платформи доведе до невероятна популярност на Telegram и Signal. Това за заглавията, които по най-добър начин се възползват от отлива напотребители. Вече разбрахме, че повече от 25 млн. потребители са започнали да използват Telegram през последните три денонощия. 

Signal също може да се похвали от сериозен интерес, като приложението вече е преминало границата от 50 млн. изтегля. Няма да е изненадващо, ако в следащите дни популярността на заглавието продължи с пълна сила. Разработчиците на Signal работят усилено за добавяне на нови функции, с които да продължат да привличат потребители. 

При всички положения можем да кажем, че промените в правилата за използване на WhatsApp ще допринесат за сериозен ръст в трафика на конкурентните приложения.

 

Oще от Digital: Груповите видео разговори в приложението Signal стават криптирани