Netflix промени изцяло начина, по който се забавляваме с телевизионни шоута и филми от смарт устройствата. Платформата се превърна в синоним за стрийминг на видео и определено е една от най-популярните услуги в интернет.

В момента можем лесно да се наслаждаваме на любимото си съдържание в Netflix независимо къде се намираме и какво устройство използваме. Оригиналните продукции са ключов акцент, който да предпостави бъдещия дългосрочен успех на стрийминг платформата.

Сега разбираме за поредното признание свързано с популярността на Netflix. Приложението е успяло да премине границата от 1 млрд. инсталации от устройствата с Android, което е доста впечатляващ успех. Така Netflix се присъединява към ексклузивния клуб на заглавия, които могат да се похвалят с подобно постижение. 

Повече от тях са на Google и Facebook, които доминират предпочитанията на потребителите.

 

 

Съществен принос за популярността на Netflix през последните месеци има и световната пандемия от коронавирус, която кара все повече хора да стоят в домовете си. Какъв по-добър начин да се позабавляваме с любимите филми и сериали? 

Разнообразната колекция от съдържание в Netflix включва не само оригинални продукции, но също и класически филми от миналото, чиито права са лицензирани от платформата. Нито един от големите им конкуренти не може да се доближи до невероятни трафик генериран от услугата, информира AndroidPolice. 

Така например Hulu има между 50-100 млн. инсталации, докато Prime Video се използва от 100-500 млн. души по цял свят. Тези стойности са подходящо доказателство какъв хит е Netflix и колко много хора ежедневно използват платформата за достъп до любимото си видео съдържание и телевизионни шоута.

 

Oще от Digital: Защо Netflix вече определя TikTok като свой конкурент