От известно време Facebook позволява на потребителите на мобилното им приложение да предават видео на живо. Според VentureBeat, скоро тази възможност ще стане достъпна и за хората, които използват социалната мрежа от компютъра си с Windows 10. От сайта твърдят, че новата функция вече се разпространява сред потребителите и е въпрос на време да я получат всички.

 

Функцията ще бъде особено полезна за малките бизнеси, особено в сферата на обучението, тъй като ще позволи лесно създаване на уебинари от компютъра, които после ще може да гледа широката публика във Facebook. Засега не е ясно дали предаването на видео ще стане достъпно и за потребителите на други настолни операционни системи като Mac или Chrome OS.

 

Още от Digital: 8 полезни начина да използваме Facebook Live

 

С новата функция Facebook ще се превърне в добър пример за „универсално приложение” – термин, който Microsoft използват все по-настоятелно още от конференцията Build през март. Идеята на тези приложения е да работят еднакво и да демонстрират едни и същи функции, независимо дали ги използваме на телефона или на компютъра с Windows.