Microsoft продължават да разпространяват нови функции, които подобряват работата на YourPhone. Приложението вече предлага много възможности да управлявате смартфоните от по-големите екрани на компютрите. Вече се работи над още една интересна опция, която е част от Preview версиите на Windows 10.

Оказва се, че Microsoft провеждат тестове с функционалност, с която да контролираме музиката, която слушаме на смартфоните от десктопите.Самите парчета, които сте стартирали на мобилното устройство ще се синхронизират с приложението Your Phone, което сте инсталирали на компютъра.

Компанията е разработила и мини плейър, който наподобява сходния панел в Windows 10, който предоставя бутони за управление на музиката, която слушате. Информацията за песните ще включва име на песен и албум, включително Play, Pause, Previous/Next бутони за навигация.

Така можете да стартирате и спирате песни на смартфоните от настолния компютър, както и да регулирате силата на звука. Допълнително падащо меню позволява да превключвате бързо между различните приложения, които сте активирали и възпроизвеждат звук, съобщава TheVerge.

 

 

Предвидена е поддръжка за повечето популярни приложения с Android, сред които Spotify, Pandora, Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music, Xiami Music и Google Podcast. На този етап големите изключения са YouTube и Audible, но можем да предположим, че се работи над интеграцията и на тези популярни платформи.

Разработчиците на заглавията, които искат да се възползват от тази функционалност на Windows 10 трябва да добавяте бутони за управление на звука в нотификациите за Android. Tова подобрение със сигурност ще се хареса на потребителите, които обичат да слушат любимата си музика на всичките си устройства.

Приложението YourPhone също така е подходящо решение да взаимодействайте със съобещнията, нотификациите, снимките и видео клиповете на смартфоните, директно от компютрите. Необхдоими е единствено да го инсталирате и да свържете двете устройства към една и съща интернет мрежа.

Предвидена е дори възможност за извършване на обаждания чрез Bluetooth свързаност, което също е доста полезно. Новат функционалност се очаква до седмици да е достъпна за всички потребители.

 

 

Още от Digital: Windows 10 вече поддържа разговори от смартфони с Android