Мicrosoft вече потвърдиха официално, че Оffice 365 вече ще се казва Microsoft 365. Тази промяна влиза в сила от 21 април. След тази дата потребителите ще могат да се възползват от новите "Family" и "Personal" абонаментни планове на услугата. Добрата новина е, че въпреки ребрандирането няма да се налага да плащате повече за достъп до Microsoft 365. Цената от $6.99 за личен и $9.99 за семеен план за до шест човека е идентична с настоящите предложения, които предлага Office 365 Personal и Home.

 

Компанията също така е разработила и допълнително приложение, което се казва Microsoft Family Safety. Както името подсказва това е софтуер, позволяващ на членовете на семейството да споделят в реално време локацията, да управляват времето прекарано пред дисплея на джаджите и др. Идеята е родителите да използват Family Safety за пълен мониторинг над нещата, които децата им правят на смартфоните. Приложението също така ще позволява и допълнителен контрол с въвеждането на времеви ограничения.

 

 

Полезна е функцията да получавате нотификация всеки път, когато даден член на семейството пристигне на съответната локация: училище, офис,а вкъщи. Успоредно с това Microsoft Teams вече е достъпно за използване от обикновените потребители. Припомняме ви, че досега приложението се използваше предимно от бизнес клиентите на Microsoft. По този начин ще можете да го използвате за видеоконференция с любимите ви хора и приятели, докато тече кризата с COVID-19.

 

Скоро ще има как лесно да превключваме между личния и работния акаунт, което също е доста полезно нововъведение в Microsoft Teams. Oсвен стандартните опции за чат и видео разговори ще можете да създавате списъци с бележки, директно от интерфейса на приложението, предаде xda-developers. Така Microsoft се надяват да накарат повече хода да изпробват техния продукт и да го превърнат в по-сериозен конкурент на другите платформи за видео и гласови обаждания.

 

Още от Digital: Microsoft отчетоха 775% ръст в използването на облачни услуги заради коронавируса