Вече ви информирахме за промените, с които Facebook планират да въведат следващото поколение технологични иновации. Една от най-дискутираните теми от последните дни е промяната на името на компанията, която вече се казва Meta. Името е провокирано от амбициите на Марк Зукърбърг да ни предложи изцяло различен начин на комуникация.

Виртуалната среда, която Facebook искат да създадат ще бъде триизмерна и ще предоставя хибридно социално изживяване от следващо поколение. Потребителите ще могат да комуникират и да правят неща, с които биха се забавлявали, когато са заедно във физическия свят, споделяйки общо дигитално пространство.

Концепцията е базирана около последните иновации в сферата на комуникацията и добавената реалност. Стратегическите партньорства с външни компании ще превърне Meta в още по-атрактивна платформа за бизнеса и масовите потребители.

 

 

Сега разбираме, че Microsoft и Facebook си партнират в проект, който ще доведе до интеграция на приложението Teams с Meta Workplace. Компаниите използващи двете платформи могат да се възползват от подобрената функция и да общуват със своите служители без допълнителни разходи. Нов таб в Microsoft Teams ще възпроизвежда Workplace съдържание, включително и емисията новини.

По този начин ще виждате съдържанието и от двете приложения, но от един интерфейс, който ще улесни мултитаскинга, както и работата с Теams и Workplace. Oт следващата година двете компании ще получат възможността да стриймват срещи в Microsoft Teams с групите в Workplace, информира Engadget.

Припомняме ви, че Office 365 инструментите като Word, Excel и PowerPoint също вече са налични за Workplace. Платформата на Meta също така е интегрирана и в Azure Active Directory.

 

Oще от Digital: Microsoft Teams няма да работи на по-старите смартфони с Android от 2022г.