Мicrosoft разполагат със специален екип от специалисти, които работят над експериментални продукти и технологии. Самият отдел е кръстен Microsoft Garage и неговата цел е да ускори навлизането на нови софтуерни иновации. Последната инициатива на дивизията е мобилно приложение, което може в реално време да превежда разговорите на потребителите.

Разработката на Group Transcribe може да улесни значително  комуникацията, тъй като в реално време не само извършва превод, но и предлага транскрипция на голям брой езици. По този начин моментално след като изпратите дадено съобщение се показва и неговото значение на предпочитания език на вашите събеседници.

Световната пандемия накара много хора да използват приложения за видеоконференция, за да комуникират с приятели, колеги, познати и любими хора. Използването на Group Transcribe ще позволи да споделяте и запазвате транскрипции на текст в чата, докато общувате с други хора.

Така дори и да комуникирате с чужденци няма да се притеснявате дали ще ги разберете, тъй като приложението ще се погрижи за автоматичния превод.

 

 

Първата версия на Group Translate e създадена изцяло за реални срещи, при които всеки участник използва смартфона, за да преведе думите на останалите. От Microsoft твърдят, че най-висока ефективност може да очаквате при превод на текст между четири различни души. След като стартирате приложението може да изпратите покана на друг събеседник.

Необходимо е сканиране на QR код, за да се стартира връзката и да се присъедини към разговора. Стартирането на срещата ще покаже в общия чат транскрипция на всяко изречения на предпочитаните езици от отделните потребители.

В момента приложението е налично единствено за устройствата с iOS, но скоро ще видим и версия за Android.

 

Още от Digital: Най-добрите Android приложения за превод на чужд език