Модерните смартфони отдавана не са ограничени единствено до извършване на обаждания и комуникация с SMS съобщения. Устройствата с Android се превърнаха в преносими компютри, които могат да ни бъдат полезни във всяка една ситуация. Въпреки популярността на мобилните приложения все още има доста хора, които разчитат на класическите методи за комуникация, чрез разговори.

Само преди няколко седмици ви информирахме, че приложението Google Phone вече е изтеглено 500 млн. пъти за Android. Този софтуер е предварително инсталиран на всеки Android смартфон с достъп до Google Mobile Services (GMS). Факт е, че съществува голямо разнообразие от Phone приложения за платформата, но повечето потребителите са напълно доволни от начина, по който работи Google Phone.

Компанията предостави няколко големи ъпдейта на приложението, които са фокусирани към блокирането на спам обажданията и автоматизираните разговори. Google започнаха да актуализират смартфоните и към функция, която позволява да записвате входящите и изходящите обаждания в Google Phone, което също е доста полезно.

 

 

Следващият ъпдейт на мобилното приложение ще разшири тази функционалност и с интеграция на система за автоматичен запис на разговори. Когато опцията е активирана ще видите нотификация, която ви предупреждава, че отсрещната страна ще бъде информирана, че стартирате записа.

Допълнителен прозорец ще предлага “Start”. “Always Record” и “Cancel” бутони за управление на записите, съобщава xda-developers. От компанията работят и над оптимизация на системата за блокиране на спам обаждания, която става все по-важна част от Google Phone приложението.

Oще от Digital: Вече ще можем да записваме гласови разговори директно от приложението Google Phone