Google Messages е приложение за комуникация с текстови съобщения на компанията, което се използва от устройствата с Android. Важно е да отбележим, че въпреки ключовата роля на заглавието за екосистемата на Google не е част от Google Mobile Services (GMS). Toва е важно, тъй като означава, че производителите не са принудени да инсталират предварително Google Messages на своите устройства.

В повечето случаи предлагат собствени решения за комуникация на потребителите. Единствено моделите с бранда Pixel и смартфоните, които работят с Android One се продават с предварително инсталирани версии на Google Messages.

В контекста на казаното дотук е впечатляващо да разберем, че приложението вече е преминало границата от 1 млрд. инсталации от Google Play.

По този начин Google Messages се присъединява към елитния клуб от услуги на компанията, които могат да се похвалят с подобен успех. Сред тях са популярни предложения като Google Play Services, Google Maps, Gmail, YouTube и др., съобщава AndroidPolice.

 

 

За да използвате Google Messages е необходимо да работите с Android 5.0 Lollipop или по-висока версия на операционната система. Това на практика означава почти всяко устройство с платформата на пазара.

Една от основните причини за популярността на Google Messages е разнообразието от функционалности и изчистения интерфейс, който предлага на потребителите. Oсвен поддръжката за RCS са предвидени още Dark Mode режим, система за препоръчване на думи съобразно контекста на това, което пишете, както и полезна уеб версия.

Потребителите могат да използват стикери, както и да споделят локацията си с едно кликване. Google постоянно актуализират приложението с нови функции и така гарантират, че работи по оптималния начин и предлага най-доброто на потребителите.

Самият интерфейс на Messages е оптимизиран за Material Design дизайнерския език, което в синхрон с начина, по който изглежда операционната система и системните приложения. Не на последно място ще уточним, че Google Меssages включва интеграция с друго популярно приложение за комуникация, а именно Google Duo.

 

Още от Digital: Какво представаляват функциите Verified SMS и Spam Protection в Google Messages