Вече ви информирахме, че уеб версията на Android Messages ще е достъпна от Messages.Google.com. Компанията експериментира с тази идея от няколко месеца. В момента е необходимо да отворите "messages.android.com" адреса и да сканирате QR код със смартфона, за да го синхронизирате с браузъра. Много скоро, обаче това няма да е възможно, тъй като Google вече ще ни пренасочват към нов домейн на приложението. Това е "messages.google.com/web", който вече е активен и може да се използва от потребителите.

 

Oригиналният адрес за достъп до приложението в интернет вероятно ще бъде изтрит или ще започне да ни пренасочва към новата страница на Google Messages. Интерфейсът и функционалностите остават непроменени, както досега, съобщава Droid-Life. Tрябва да отбележим, че от компанията все още не са потвърдили официално миграцията към новия URL адрес, което ще се случи до броени дни. Именно заради това е възможно все още да възникват проблеми при зареждането, над които инженерите на Google вече работят.

 

 

Това е поредният продукт на компанията, който премахва думата "Android" от името си и е част от новата стратегия на Google. Добър пример в това отношение е платформата Android Wear, която вече се казва Wear OS или магазина за приложения, който от Android Market се трансформира в Google Play. Промяната на URL адреса на "Messages" също акцентира върху името на компанията, като повече информация за плановете им ще разберем на I/O конференцията през май.

 

Oще от Digital: Приложението Android Messages вече ще се казва Messages