Google Maps неизменно е първата асоциация, която всеки от нас си прави, когато стане въпрос за навигация. Неслучайно това е един от най-използваните продукти на компанията и обект на непрестанни софтуерни ъпдейти. Услугата също така е предварително инсталирана на голям брой смартфони с Android, което допълнително допринася за популярността на Google Maps. Най-добрият пример за това колко успешна е платформата за навигация са броя на регистрираните изтегляния.

 

Последните данни на AndroidHeadlines разкриват, че Google Maps вече може да се похвали, че е преминало впечатляващата граница от 5 млрд. инсталации. Имайте предвид, че в случая става въпрос единствено за Google Play и версията на за Аndroid. Любопитна подробност е, че дори официалното приложение на Google няма толкова изтегляния, което само по себе си прави успеха на Google Maps още по-значим. Припомняме ви, че YouTube също регистрира над 5 млрд. инсталации за Android

 

 

Tретото заглавие, което също има повече от 5 млрд. изтегляния е Google Play Service, но това не е мобилно приложение в класическия смисъл на думата. Остава да се въоръжим с още търпение, за да разберем колко време ще отнеме на официалния клиент на Google за мобилната платформа да се присъедини към Google Maps и YouTube. Това са заглавия, които имат ключово значение за популярността и разгръщането на мащабната екосистема от услуги и приложения на Android.

 

Oще от Digital: Девет полезни трика за Google Maps за Android