Eкосистемата от приложения и услуги е една от най-важните причини да искате да си купите смартфон с Android. Koмпанията се е постарала да предложи разнобразие от софтуерни решение, с които да извличаме максимума от своите смартфони независимо къде се намираме. 

Едно от най-интересните им предложения се казва Google Files и представлява файлов мениджър, с който лесно да изтривате файлове и да организирате документите на смартфона. Повечето устройства с Android се продават с предварително инсталирани версии на заглавието. 

Дори и да не е така можете лесно да изтеглите Google Files от онлайн магазина на компанията. Сега разбираме, че това е поредното приложение разработено от Google, което успява да премине границата от 500 млн. изтегляния от Google Play. 

Tова е доста впечатляващо постижение, което превръща Google Files в един от най-добрите им продукти за мобилни устройства.

 

 

Google Files има лесен за използване интерфейс и също така ще ви препоръчва да изтриете дублирани файлове, както и други неизползвани документи, с които да освободите място. 

В това число влиза и кеш паметта, която пазят приложенията в смартфоните. Разбира се можете да изтеглите външен софтуер за тази цел, но едва ли ще ви се наложи, ако поне веднъж тествате Google Files. 

Независимо от личното ви мнение е факт, че 500 млн. инсталации са сериозна цифра и е само въпрос на време да разберем, кога приложението ще премине психологическата граница от 1 млрд. изтегляния. 

В случай, че не сте изпробвали Google Files сега е подходящ момент да го направите. 

 

Още от Digital: 5 полезни приложения за Google Drive, които си заслужава да пробвате