Google опиват да оптимизират постоянно работата на своите приложения, за да улеснят възможностите за комуникация. Социалната изолация около пандемията превърна Google Meet в един от най-важните им продукти.

Приложението за видеоконференция стана обект на редица актуализации, които предоставиха безплатен достъп до премиум функционалности. Google Meet също така предлага и поддръжка за Chromecast джаджите, което позволява да стриймвате видео разговорите на големия екран на телевизорите

Това със сигурност е доста подходящо за хората, които общуват постоянно с голям брой хора. Независимо дали става въпрос за бизнес среща, стратегическа презентация или онлайн обучение Google Meet опитва да подобри комуникацията, като премахне границите между различните устройства. 

Компанията разкри любопитна информация за още едно свое приложение и това e Google Duo, тъй като вече се работи над интеграция за Android TV. Предстоящата актуализация ще позволи на потребителите да стартират обаждания с Duo директно от екрана на телевизорите, съобщава TheVerge.

 

 

Ако всичко върви по план обикновените потребители ще имат достъп до бета версията на новия Google Duo "в следващите няколко седмици". Компанията се нуждае от още време, за да оптимизира всички елементи от платформата за видеоконференция и да подготви Google Duo за интеграцията към телевизорите. 

Така например, дори вашето устройство да няма вградена камера ще може да стартирате разговор, като свържете външна USB камера. Възможността да говорим с любимите хора на големия размер на устройствата с Android TV определено има своите предимства. 

Най-полезна ще е функцията, когато говорите с няколко човека и можете да разделите екрана, за да виждате добре всички участници във видео разговора. Припомняме ви, че Google Duo вече осигурява поддръжка за Nest Hub, Nest Hub Max и други смарт дисплеи, работещи със софтуера на Google. 

Подобни оптимизации могат да превърнат услугите на компанията в голям конкурент на Zoom и другите алтернативни платформи за онлайн комуникация.

 

Oще от Digital: Вече можем да изпращаме покани за групови разговори в Google Duo