Google Docs е предпочитано приложение за създаване и редактиране на документи от смартфоните, което предлага много полезни функции. Така например можете да го използвате в офлайн режим, както и да работите по едно и също време с други хора върху даден файл. Google Docs автоматично запазва промените, докато ги въвеждате, което гарантира, че няма да загубите важна информация. Добавянето и отговарянето на коментари към текстовите документи  също е функция, която може да ви спести ценно време.

 

Всички тези възможности, които предлага Google Docs закономерно го превръщат в една от най-добрите алтернативи на Microsoft Word. Oт AndroidPolice ни информират, че броя на потребителите, които са инсталирали приложението на смартфоните с Android вече е надхвърлил 500 млн. души. По този начин Google Docs става член на ексклузивния клуб от заглавия, които са преминали границата от 500 000 000 изтегляния в Google Play. Припомняме ви, че официалната премиера нa приложението бе през април 2014г. 

 

Oт началото на годината досега и други приложения на Google успяха да преминат тази граница, сред които Google Calendar и Google Duo. Moбилното приложение предлага и опция за отваряне и редактиране на файлове в Microsoft Word, което улеснява милиони потребители всеки ден. Следващата голяма цел пред Google Docs ще е преминаването на границата от 1 млрд. изтегляния в Google Play, за което вероятно ще са необходими още няколко години.

 

Oще от Digital: Как да запазваме снимки от документи в Google Docs и Microsoft Word