Oфис приложенията позволяват да бъдем продуктивни, когато сме в движение, синхронизирайки документите между всичките ни устройства. Полезни функционалности предлагат и опция да работим съвместно с други хора върху даден проект. Това е особено подходящо, когато сме в движение.

Първата асоциация, която вероятно си правите, когато стане въпрос за офис приложения вероятно е Word, Excel и PowerPoint. Въпреки това има много алтернативни заглавия, които също са добри и обещават да свършите максимално бързо своята работа.

Подходящ пример са Google Docs, Slide и Sheets приложенията, които предлагат същите функционалности, както заглавията от Microsoft Office. Сега разбираме за доста сериозно постижение на Google Docs, което нагледно показва, че този софтуер се радва на голяма популярност сред устройствата с Android.

Причината е, че приложението официално премина границата от 1 млрд. изтегляния от Google Play. Taка се превръща в поредния продукт на Google, който може да се похвали с подобен успех.

 

 

Първата версия на Google Docs бе представена през април 2014г. Необходими бяха повече от четири години за преминаването на 500 млн. инсталации. Това се случи през октомври 2018г.

Сега две години по-късно Google Docs дублира броя на потребителите, които го използват и се присъединява към малкия брой мобилни приложения с толкова инсталации в Google Play. Припомняме ви, че през лятото с този успех се похвалиха още Dropbox и Netflix.

Съществен принос за популярността на Google Docs имат хромбуците, които се превърнаха в ценен инструмент за онлайн обучение по време на пандемията за много хора. Използването на Google Docs от смартфоните и синхронизирането на файловете с лаптопа е подходящ начин няколко човека да се обучават, като работят заедно върху дадени файлове.

Ако търсите приложеие, с което да създавате и редактирате документи, докато сте в движение от устройствата с Androd определено тествайте Google Docs.

 

Oще от Digital: Google Docs, Sheets и Slides вече показват дали даден файл е запазен локално или онлайн