Google Allo е новото мобилно приложение за комуникация на компанията. Потребителите вече от няколко дни могат да го изтеглят безплатно на смартфоните с Android и iOS. Google Allo се радва на голяма популярност и вече се изкачи до първото място за най-инсталирате приложения в онлайн магазина на компанията. Данните разкриват, че заглавието вече е било инсталирано над 1 млн. пъти. По този начин Google Allo успява да изпревари дори Facebook Messenger и да оглави списъка с най-безплатни приложения в Google Play.

 

Tрябва да отбележим, че тези цифри са само за платформата Android. Google Allo е достъпно и за устройствата с iOS. Oт 9to5Google ни информират, че другото ново приложение на компанията, Google Duo вече е изтеглено над 10 млн. пъти след премиерата си през миналия месец. Ако интереса на потребителите продължи със същите темпове още до края на годината заглавието също може да премине границата от над 10 млн. изтегляния.

 

Популярността на Google Allo е сигурна гаранция, че скоро от компанията ще предоставят нов ъпдейт, който да подобри допълнително функционалността на мобилното приложение. Google Allo е смарт приложение за комуникация, което позволява да използвате рисунки и стикери в допълнение към текстовите съобщения, както и да криптирате разговорите си. Не бива да забравяме, че заглавието използва и Preview версията на новия персонален асистент Google Assistant.

 

Вижте приложението Google Allo ще поддържа функцията самоизтриващи се съобщения