Oгромното количество информация, която споделяме с Facebook едновременно улеснява комуникациятa с важните за нас хора, но е и проблем свързан с поверителността на личните ни данни. В крайна сметка всеки потребител преценява сам за себе си какви данни да ъплоудне в своя профил. Следващата идея на компанията извежда тази идея на съвсем различно ниво и е свързана с мобилно приложение, което се казва Facebook Study, съобщава CNet.

 

Идеята на този софтуер е да следи активността на потребителите в ежеднeвната им работа със смартфоните. В замяна на това ще бъдат възнаградени финансово. Всъщност Facebook Study представлява нов начин за социалната мрежа да ни накара да споделим информация как използваме мобилните приложения на устройствата си. Събираните данни включват кои програми отваряме най-често, колко време прекарваме в тях всеки ден и друга статистическа информация.

 

 

Важно е да споменем, че не всеки човек може да се възползва от това предложение на компанията. Facebook ще възпроизвеждат реклами на Study в социалната мрежа и интернет. Кликването върху тях ще ви накара да въведете още лична информация преди да разберете дали сте избрани. След това ще получите уведомление на началния екран, която ви  подканва да инсталирате приложението. За да го използвате не се изисква верификация с Facebook акаунт.

 

Oще от Digital: Как да възстановите Facebook акаунт, който сте спрели да използвате