Facebook Lite е достъпно за смартфоните с Android от три години насам и се радва на голяма популярност сред потребителите. Този софтуер представлява по-малка версия на социалната мрежа предназначена за устройствата, които нямат достатъчно мощен хардуер. Facebook Lite е с големина от едва 5MB, което няма да се отрази на вградената памет и също така консумира по-малко трафик на мобилен интернет. Разбира се това е направено с цената на компромис с някои от функциите на приложението. 

 

Най-голям интерес към Facebok Lite проявяват хората, които живеят в развиващи се страни и нямат постоянен достъп до високоскоростен интернет. В крайна сметка всеки човек може да изпробва възможностите на мобилното приложение, което е разработено изцяло с идеята да използва минимум системни ресурси на смартфоните. Компанията дори позволява на потребителите предварително да тестват нови функции, които не са част от финалната версия на Facebook Lite, съобщава SlashGear.

 

 

Оказва се, че Facebook вече работят усилено над дългоочакваната iOS версия на приложението. Собственици на iPhone забелязаха, че могат да се присъединят към бета версия на софтуера за iOS. Засега това е възможно само в някои страни, сред които САЩ и Турция. Вероятно идеята на компанията е на няколко етапа да позволи на всички потребители с iOS да могат да тестват и работят с олекотената версия на Facebook за мобилната платформа, което изглежда ще се случи много скоро.

 

Oще от Digital: Новата версия на Facebook Lite вече има ефекти за камерата и достъп до „реакциите”