Google официално потвърдиха, че ще променят името на приложението Android Messages, което за в бъдеще ще се казва просто Messages. Извън това компанията не е въвела никакви други подобрения или корекции в интерфейса и функционалността на софтуера. Важно е да знаете, че тази промяна ще стане факт, чрез ъпдейт на Play Store и няма да се отрази на смартфона ви. Това означава, че ако потърсите приложението в онлайн магазина ще видите, че се казва Messages. 

 

На този етап името ще остане непроменено в менюто на вашето устройство. Google ще актуализират новото наименование с предстоящ софтуерен ъпдейт, съобщава AndroidHeadlines. На този етап компанията не е обявила официално, когато да очакваме това да се случи. Платформата Messages е мобилно приложение на Google за комуникация със SMS-и, което е предварително инсталирано на почти всеки смартфон с Android и може да се изтегли безплатно от Google Play.

 

Toзи софтуер досега е регистрирал над 100 млн. инсталации и е едно от най-популярните мобилни приложения в онлайн магазина. Инженерите на Google постоянно го ъпдейтват, за да може да използвате разнообразие от полезни функции за изпращане не само на текст, но също на аудио, видео и мултимедия. Мобилното приложение от няколко седмици предлага новa визия, която е базирана изцяло на дизайнерските принципи на Android 9.0 Pie и ето, че вече се казва просто Messages.

 

Oще от Digital: Пет нови функции, които можем да тестваме в Android Messages