Потребителите използват повече смартфоните от настолните си компютри. Това се дължи на компактните размери, които позволяват да ги носим със себе си. Големите екрани и екосистемата от мобилен софтуер ги превръщат в подходящо решение за работа с офис приложения и игри. Въпреки, че смартфоните позволяват да се забавляваме и да сме продуктивни все още не могат да заменят компютрите.

В крайна сметка това не е необходимо, тъй като можем да синхронизираме смартфоните с Windows 10 устройствата. Най-удобният начин да го направите е приложението YourPhone, което от началото на годината досега получи много актуализации. По този начин можете да разгледате входящите разговори, да отговорите на имейли или да стартирате игри за Android на по-големия екран на настолните компютри.

Предимствата на тази концепция са разнообразни особено за най-активните потребители, които използват няколко устройства. Все още не всички приложения поддържат YourPhone, но от Microsoft работят със своите партньори, за да увеличават допълнително броя на наличните заглавия.

 

 

Разработчиците на компанията са доволни от настоящия прогрес и планират да изведат тази концепция на съвсем различно ниво. Според данни на WindowsLatest вече се провеждат тестове с интересна функционалност. От Microsoft искат да ни предоставят още по-разноообразни възможности да използваме мобилни приложения на компютрите.

Следващата стъпка пред компанията е потребителите да могат да изтеглят съдържание за Android от Windows Store. Ако всичко върви по план това ще е възможно от следващата година. Детайлите за планираната интеграция все още не са известни, но самия факт, че се работи над подобен инструмент сам по себе си е интригуващ.

В момента приложението YourPhone е ограничено само до определени смартфони и изисква инсталиране на допълнителен софтуер. Microsoft желаят да премахнат това ограничение като позволят още по-бързо и лесно да тегли софтуер за Android, директно от Windows Store.

Toзи проект още е в начална фаза, но има потенциал да премахне границата между смартфоните с Android и настолните компютри с Windows 10.

 

Още от Digital: Вечем можем да стартираме едновременно няколко Android приложения в Windows 10