Xiaomi продължават да разширяват своите позиции в глобалният пазар на смартфони, Компанията вече работи над два нови флагмана, които се казват Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro. Моделите ще имат важно значени за стратегията на Xiaomi през 2020г. Вече знаем част от спецификациите на смартфоните, а сега разбираме и кога ще бъде премиерата им. От GizmoChina съобщават, че това ще се случи преди представянето на Samsung Galaxy S20 на 11 февруари.

 

Плановете предвиждат да изпреварят Samsung и вероятно ще покажат за първи път Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro в началото на февруари. Тазгодишните флагмани на Xiaomi ще използват Qualcomm Snapdragon 865 и ще се превърнат в едни от първите смартфони с процесора на пазара. Допълнително ще бъде потвърдена конкретната дата, на която ще бъде премиерата на Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro. Двата смартфона ще предложат атрактивно съчетание от характеристики.

 

 

Очакванията са Xiaomi Mi 10 Pro да има дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120Hz, както и четворна задна камера. Обективите ще включват основен 108МР сензор, който е допълнен от 20МР, 12МР и 5МР камери. Батерията ще е 4500mAh с опция за 66W бързо зареждане. Xiaomi Mi 10 ще предложи 90Hz дисплей, 64МР камера и 4800mAh батерия. Смартфоните ще работят с нова версия на MIUI, която е базирана на Android 10.

 

Oще от Digital: Xiaomi вече са четвъртият най-голям производител на смартфони в света