NVIDIA едновременно се борят с продължаващият недостиг на компоненти в индустрията. В същото време компанията опитва да работи над нови хардуерни решения, с които да привлича потребителите. Конкуренцията при видео картите ще бъде изключително сериозна през следващите месеци.

Един от предстоящите продукти на NVIDIA, който привлича най-голям интерес към NVIDIA е видео картата GeForce RTX 3050. В случая става въпрос за десктоп версия на архитектурата, която вече е налична за производителите на лаптопи. Според информация на VideoCardz премиерата ще стане факт през второто тримесечие на 2022г.

 

 

Това означава, че десктоп версията на GeForce RTX 3050 ще бъде представена най-рано през април следващата година. Информацията за техническите спецификации на видео картата все още е твърде оскъдна.

Най-вероятно новият модел ще използва GA106-150GPU, който се очаква да намери място и в "Ti" версията. Предстоящата видео карта също така ще има 8GB VRAM. С оглед казаното дотук можем да очакваме RTX 3050 да е фокусирана към бюджетния сегмент в пазара на видео карти.

 

Още от Digital: Защо NVIDIA се бави с навлизането на пазара на смартфони