Флагманите от серията Huawei P50 от дълго време са обект на спекулации в технологичната индустрия. Смартфоните се очакваше да бъдат представени през първото тримесечие, но Huawei бяха принудени да променят своите планове. Китайският производител вече разкри дизайна на смартфоните Huawei P50, което е индикация, че премиерата наближава.

Сега най-накрая получаваме потвърждение кога ще бъде голямото събитие. Публикация в официалния акаунт на Huawei в Weibo разкрива датата, на която ще бъдат представени смартфоните Huawei P50. Главният изпълнителен директор на Consumer Group дивизията, Ричард Ю изрази увереност, че флагманите ще поставят изцяло нова ера в сферата на мобилната фотография, инфомрира TheVerge.

 

 

Очаква се Huawei P50 серията да използва 1" сензор на Sony, както и 66W бързо зареждане. Компанията ще продава версии с Kirin 9000 и Snapdragon 888 процесори. Това ще бъдат първите премиум смартфони, които ще работят с HarmonyOS.

Стандартната версия ще има лека извивка на OLED дисплея, докато P50 Pro и P50 Pro+ ще имат Waterfall дисплеи. Основният приоритет в серията ще бъдат камерите, които ще са позиционирани в нов модул с формата на два пръстена в задния корпус.

Гамата ще включва три модела, а именно Huawei P50, P50 Pro и P50 Pro+, които ще бъдат фокусирани в различни ценови класове.

 

Oще от Digital:  Смартфоните от серията Huawei P50 ще използват ексклузивни функции на HarmonyOS