Конкуренцията в световния пазар на смартфони вече създаде затруднения на големи производители като  BlackBerry, HTC и LG. Търговските санкции въведени от САЩ срещу Huawei също се превърнаха в дългосрочно препятствие за компанията. Ситуацията дори доведе до продажба на бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. в края на 2020г.

Сделката ще осигури независимо съществуване на бранда извън Huawei и сянката на забраните въведени от американското правителство. Отделянето от китайския гигант ще предостави възможности за бизнес развитие, които не бяха достъпни досега. Неслучайно създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г., чрез премиерата на още по-добри смартфони.

В началото на годината Honor V40 бе представен на китайския пазар. Традиционно може да очакваме Honor 40 да дебютира скоро като глобална версия на смартфона. Компанията ще спази обичайния график, но също така ще ребрандира устройството като Honor 50, информира HuaweiUpdate.

 

 

В интернет се появи постер, който потвърждава, че Honor 50 ще бъде представен през май. Датата ще бъде обявена допълнително. Снимката разкрива още, че камера модула на смартфона ще включва два пръстена. Новият дизайн се очаква да предложи три сензора, които съчетават 50МР Wide Angle + 8MP Telephoto + 8МР UltraWide модули.

Потребителите ще могат да използват атрактивни функции като HDR Mode, ISO Control, Exposure Compensation, Face Detection, Digital Zoom и др. Любителите на селфитата ще могат да се забавляват максимално с двете предни камери: 32МР + 8МР.

Honor 50 ще има 6.57-инчов дисплей с 2400х1080 резолюция при съотношение от 19.5:9 и ще се захранва от MediaTek Dimensity 1000 Plus процес. Вградената батерия е със заряд от 4200mAh и ще поддържа 66W бързо зареждане. Най-големият въпрос, който вероятно вълнува потребителите около Honor 50 е дали ще работи с GMS услугите.  

 

Още от Digital: Смартфоните на Honor скоро ще поддържат услугите на Google, според шефа на компанията