Samsung ще продължат стратегията, която започнаха през настоящата година и ще представят Galaxy S22 през януари. По този начин компанията ще се откаже от възможността да забави премиерата до провеждането на MWC 2022, което традиционно е през март. Масовото производство на смартфоните от серията се очаква да започне през ноември.

По този начин Samsung ще разполагат с достатъчно количество на устройствата, за да отговорят подобаващо на високото търсене. Конкретната дата на събитието ще бъде потвърдена допълнително, но изглежда, че корейския производител отново ще изтегли премиерата на своите флагмани.

Премиера през януари e част от стратегията на Samsung да се отвлече вниманието на потребителите от iPhone 13 и да ги насочи към представителите на Galaxy S22 серията. Eдно от най-съществените подобрения, което ще видим в смартфоните ще е свързано с интеграцията на AMD GPU. Това ще предложи още по-впечатляващи възможности за гейминг.

 

 

Различните версии на Galaxy S22 ще имат Qualcomm Snapdragon 898 или Exynos 2200 процесори. Всички представители на новата серия ще използват Ultra Zoom камерата на Galaxy S21 Ultra. Корейският производител също така вече работи над Fan Edition версия на Galaxy S21.

Затрудненията свързани с недостига на компоненти засега отлагат премиерата на устройството. Плановете на Samsung дори предвиждат продажбите на повече от 10 млн. версии на Galaxy S21 FE. Въпреки силният старт на годината от компанията бяха изправена пред неочаквани затруднения през следващите месеци.

Samsung ще трябва да се задоволят с 40 милиона по-малко продажби на световния пазар от първоначалните очаквания. Причините са комплексни и засягат пандемията, кризата с недостига на хардуер, както и сериозната конкуренция. Представянето на Galaxy S22 през януари е едно от възможните решения за Samsung да се справят с кризата.

 

Още от Digital: Смартфоните от серията Samsung Galaxy S22 ще имат водното охлаждане