Китайският производител от месеци се подготвя усилно за премиерата на новата си серия смартфони от висок клас, която очакваме преди края на месеца. Huawei се надяват да реализират високи продажби на Mate 40 и Mate 40 Pro, въпреки проблемите с доставки на хардуер и търговските санкции.

Това ще бъдат първите 5-нанометрови устройства на Huawei, които ще предложат още впечатляващи подобрения по отношение на камерите. Ако чакате с нетърпение премиерата на Huawei Mate 40 и Mate 40 Prо искаме да ви информираме, че компанията най-накрая потвърди датата на премиерата.

Благодарение на данните от поканата за голямото събитие разбираме, че ще се проведе на 22 октомври. Популярният блогър DigitalChatStation също така твърди, че серията ще включва и трети модел, който ще предложи най-добрия дизайн и мощен хардуер. Неговото име ще бъде Huawei Mate 40 Pro+.

Huawei ще спазят традицията от миналата година да не представят "Lite" версията на смартфоните, за да акцентират върху премиум характеристиките.

 

 

Oчаква се базовата версия на смартфона да има 6.5-инчов дисплей, докато "Pro" модела ще бъде с 6.7-инчов диагонал. Устройствата ще използва Kirin 9000 процесор, който е произведен от TSMC и ще предложи с 50% по-висока скорост на работа, спрямо предходния чип на Huawei.

В същото време Huawei Mate 40 серията вероятно ще предложи основна 108-мегапикселова камера с впечатляващия 9P обектив. Този модул ще подобрява допълнително качеството като намалява шума и замъглените обекти в снимките и клиповете. Смартфоните също така ще поддържат 66W технология за бързо зареждане, съобщавa PocketNow.

Huawei Mate 40 Pro ще е оборудван с Waterfall дисплей, който е извит от двете страни. Отпред има селфи камери, които са вградения в горния ляв ъгъл на дисплея, като на гърба ще има четири обектива, включително и перископска камера от ново поколение. Tрябва да отбележим също, че 5nm процесор Kirin 9000 ще осигурява поддръжка на 5G технологията.

Цените ще са от порядъка на €1200-€1300.

 

Още от Digital: Силиконов кейс за Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro показва дизайна на смартфоните преди премиерата им (Видео)