Oсновен приоритет за компанията през годината ще имат смартфоните с гъвкави дисплеи, които са обект на все по-сериозни инвестиции на Samsung. Портфолиото им е разделено на две категории и модели като Galaxy Z Fold 2 позволяват да ги разгърнете и превърнете в голяма тъчскрийн повърхност по подобие на таблет.

Ако идеята не ви допада и искате да имате по-компактно устройство можете да се насочите към Samsung Galaxy Z Flip. Този модел вдъхна нов живот на концепцията за класическите "Clamshell" дизайни, които бяха популярни в миналото.

Желанието на Samsung да доминират дългосрочно пазара на гъвкави смартфони ще предизвика сериозна промяна в стратегията им, а именно спирането на Galaxy Note серията. Това бизнес решение ще измести изцяло фокуса върху гъвкавите смартфони от ново поколение на Samsung.

Корейският производител дори планира да измести премиератa по-рано от очакваното. Следващите представители на Samsung Galaxy Z серията ще бъдат представени официално преди края на първата половина на 2021г.

 

 

Това ще се случи през юли, според популярния блoгър IceUniverse. От Samsung ще покажат поне две устройства, а именно Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Припомняме ви, че премиерата на Galaxy Z Fold 2 стана факт през септември 2020г. Третата генерация гъвкави смартфони на Samsung ще предложи няколко важни подобрения.

Samsung Galaxy Z Fold 3 няма да използва Ultra Thin Glass (UTS) стъкло и ще разполага с основен 7.55-инчов дисплей. Вторият екран ще е с размер от 6.21". Цената на устройството вероятно ще е сходна с тази на предходния модел и ще е от порядъка на $2000.

Визията на смартфона ще наподобява Galaxy S21 Ultra, като е предвидена и поддръжка за стилусите S Pen. В същото време другият модел ще предложи по-голям 6.7-инчов основен дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Външният екран на Galaxy Z Flip 3 също ще бъде по-голям от сегашния модел.

Samsung подготвят премиерата на още един бюджетен модел с гъвкав дисплей, който ще видим на по-късен етап от годината.

 

Още от Digital: Как LG и Samsung могат да направят гъвкавите смартфони по-издръжливи