Вече ви информирахме, че процесорите Intel Coffee Lake няма да работят със сегашните дънни платки. Все пак новата серия чипове на компанията се очакват с голям интерес, както сред производителите, така и сред самите потребители. Intel планират да изострят сериозно конкуренцията в индустрията и в частност със AMD Zen архитектурите, като представят нови Coffee Lake процесори на 5 октомври. Според данните на тази дата ни очаква премиерата на S Series архитектури Core i3, Core i5 и Core i7 от осма генерация.

 

Потребителите ще могат да избират между заключени и незаключени версии на архитектурите, които обаче ще бъдат съвместими единствено с новия чипсет Z370. От Intel споделиха, че ще има над 50 различни модела дънни платки, които са оптимизирани за Coffee Lake. Aко всичко върви по план през следващата година ще видим Z390 чипсет, както и по-бързи осемядрени процесори за компютри с платформата, предаде TomsHardware.

 

Oфициалните данни разкриват, че геймърите могат да очакват с 25% по-висока производителност, спрямо Kaby Lake при възпроизвеждане на Gears War. Сравнението е направено между Core i7-8700K и Core i7-770K. Цената на Coffee Lake ще е малко по-висока от тази на предходната генерация, като в зависимост от конфигурацията тази стойност ще варира между $117 и $359. Масовото навлизане на първите устройства с Coffee Lake ни очаква още в края на октомври.

 

Вижте Intel Kaby Lake Rerfesh e oсмото поколение процесори на компанията