Nokia бе един от най-активните производители на изложението MWC 2018 в Барселона, където представи пет нови смартфона, сред които и флагмана Nokia 8 Sirocco. Компанията вече работи над още няколко устройства, които да ѝ позволят да разшири присъствието си в мобилната индустрия през 2018г. Последните данни на NokiaMob разкриват, че от HMD Global ще представят до края на месеца още един атрактивен модел с името Nokia X. Официалната премиера ще е в Китай на 27 април.

 

Именно тогава ще разберем повече детайли за техническите спецификации на Nokia X, както и кога да очакваме да стартират продажбите му на европейския пазар. Според непотвърдена информация смартфона ще е достъпен в конфигурации с процесори на Qualcomm и MediaTek, които са допълнени от 4GB или 6GB RAM. Много е вероятно Nokia X да работи под управлението на Android Oreo. Очаква се смартфона да разполага и с камери, които са характерни за най-високия клас.

 

 

Любопитен факт е, че преди четири години след като Microsoft купи мобилната дивизия на Nokia на пазара бе представена серия от бюджетни модели с името Nokia X. Много фенове на технологиите вероятно си спомнят впечатляващите за времето си Nokia X6 и X7, които работеха със Symbian. Новият модел вероятно ще е позициониран в средния ценови клас, но ще предложи някои характеристики на флагманите, с което ще се опита да спечели вниманието на потребителите.

 

Oще от Digital: Бъдещите смартфони на Nokia ще работят с Android One