Офис приложенията на Microsoft са едни от най-популярните продукти на компанията, особено сред бизнес потребителите. Следващата версия на MS Office ще е налична за потребителите до броени седмици. Компанията потвърди, че премиерата на Office 2021 ще стане факт на 5 октомври.

Това е същата дата, на която се очаква да започне разпространението на ъпдейтите към Windows 11. По подобие на Office 2019 ще е необходимо еднократно плащане, за да се възползвате от предимствата на Office 2021. Новите офис приложения ще са оптимизирани, както за Windows, така и за компютрите с macOS.

 

 

Oчаква се новите функции в Office 2021 да бъдат идентични с подобренията, които ще видим в Office LTSC, съобщава Engadget. Припомняме ви, че това е версия на офис пакета за корпоративните потребители, които нямат достъп до облачните услуги на компанията. Предвидена е поддръжка за Dark Mode и разнообразие от Accessibility функционалности.

Компанията ще осигурява софтуерни ъпдейти за период от поне пет години. Office 2021 ще работи и на 32-битови устройства и е предназначен за потребителите, които не искат да преминават към Microsoft 365 абонамент. Повече от 300 млн. потребители вече имат платени акаунти в услугата.

Все още няма данни за цената на Office 2021, която вероятно ще бъде потвърдена скоро.

 

Още от Digital: Какви ще са новостите в Microsof Office за Windows 11