Lenovo вече предлагат собствен геймърски смартфони, който е част от популярния бранд Legion. Китайският производител ще продължи да инвестира сериозно в тази пазарна ниша. Скоро ви информирахме, че Lenovo ще представят нов геймърски смартфон през пролетта.  Ако се интересувате от плановете на компанията ще ви информирахме, че премиерата ще стане факт след приблизително две седмици.

В интернет се появиха данни, разкриващи, че наследника на Legion Pro ще бъде показан за първи път на събитие, което е насрочено за 8 април. Устройството попадна и в базата данни на Geekbench и бенчмарковете разкриват някои от подобренията, които ще видим в смартфона. Едва ли е изненадващо, че Lenovo ще използват 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор в Legion 2 Pro.

Това е най-бързият чип на компанията, който ще захранва флагманите с Android през 2021г. Резултатите от 1129 и 3733 точки на Single и Multi-Core тестовете само потвърждават високата производителност. Геймърския смартфон ще разполага и с 16GB RAM, информира Pocket-Lint.

 

 

Техническите спецификации ще включват 6.65-инчов AMOLED дисплей, който отново ще поддържа 144Hz честота за опресняване на кадрите. По този начин съдържанието на екрана ще се актуализира 144 пъти в секунда и респективно ще гарантира реалистичен геймплей. Абсолютно същата конфигурация намира място и в Lenovo Legion Pro.

Компанията вероятно ще увеличи разделителната способност на смартфона. Подобрения можем да очакваме от потребителския интерфейс, както и от камерите на новия модел. Вградената батерия ще може да се зареди от 0 до 100% за едва 20 минути.

Това ще е възможно с интеграцията на 130W система за зареждане, което е два пъти повече от възможностите на предходния модел. Официалната премиера на Legion 2 Pro ще изправи смартфона в конкуренция с други популярни модели оптимизирани за игри. Сред тях са Asus ROG Phone 5 и Xiaomi Black Shark 4.

 

Още от Digital: Имат ли бъдеще геймърските смартфони с Android