Apple подготвя много изненади на потребителите през настоящата година, когато ще видим нови устройства от почти всичките им продуктови категории. Водещият акцент разбира се ще бъдат моделите iPhone (2020), които ще видим през есента. Компанията иска да привлече вниманието на потребителите и с представянето на бюджетен смартфон, който ще се казва iPhone SE 2. Вече разбрахме, че премиерата на iPhone SE 2 може да се забави заради разпространението на коронавируса. Въпреки това отлагането не се очаква да бъде твърде дълго.

 

Първоначалните планове на компанията предвиждаха iPhone SE 2 да бъде показан за първи път през март. Въпреки затрудненията свързани с веригата доставки в Китай от Apple не искат да си позволят да забавят този продукт. Причината е, че бюджетния смартфон ще има ключово значение за стратегията им през 2020г. Според данни на немския блог iPhone-Ticker.de официалната премиера на iPhone SE 2 ще стане факт на специално събитие, което е насрочено за 31 март. Реалните продажби на смартфона стартират на 3 април.

 

 

Техническите спецификации на iPhone SE 2 се очаква да включват същия 4.7-инчов дисплей на iPhone 8, който е допълнен от Apple A13 процесора на iPhone 11 и 3GB RAM. Toва няма да бъде първият път, в който Apple провеждат събитие през март, припомнят от TomsGuide. През миналата година например видяхме Apple News Plus, Apple Arcade, Apple TV Plus и Apple Card. Оригиналният iPhone SE също бе представен през този месец, както и новия iPad модел, който бе показан през март 2018г. Остава да разберем цената на смартфона.

 

Още от Digital: iPhone SE 2 ще увеличи продажбите на Apple с 10% през първото тримесечие на 2020г.