Световната пандемия от коронавирус вече въведе някои необичайни промени в стратегията на водещите производители на смартфони. Веригата за доставка на хардуер се оказа силно засегната от разпространението на COVID-19 в световен мащаб. Втората половина на годината бе свързана със сериозна стабилизация на естествените процеси в индустрията.

Въпреки това някои компании като Apple вече работят над следващото си поколение от премиум смартфони. IPhone 12 са в продажба от седмици но компанията инвестира своите ресурси и усилия към доставката на необходимите компоненти за iPhone 13. По този начин компанията ще си гарантира, че няма забавяне и ще разполага с най-добрия хардуер.

Близки до индустрията източници твърдят, че Apple са готови да инвестират необходимите средства за да възстановят нормалния график на премиери на iPhone 13, информира TechRadar.

Това означава, че компанията вече работи със своите партньори, за да гарантира, че смартфоните oт серията ще бъдат представени през септември 2021г., каквато е традиционната стратегия на Apple.

 

 

Най-важният компонент на iPhone 13 ще бъде мощния процесор, който ще надгради и оптимизира възможностите на Apple 14 Bionic. От компанията ще предложат на потребителите втора генерация на 5nm архитектурата, която захранва iPhone 12. Специален акцент ще имат оптимизациите свързани с 5G технологията.

Ако Apple успеят да представят флагманите през септември това ще им позволи да бъдат много по-конкурентни на производителите с Android, които проявяват все по-голям интерес към гъвкавите смартфони. iPhone 13 няма да има такъв дизайн, но се очаква да бъде първия смартфон от серията със 120Hz ProMotion дисплей.

Технологията трябваше да стане част от iPhone 12, но Аpple не бяха готови за тазгодишната премиера. Някои анализатори също така са уверени, че компанията ще върната Touch ID сензорите, които вече няма да са в Home бутона, а под самия дисплей на смартфоните.

Очакванията са поне едно устройство на Apple да предложи подобна функционалност през 2021г, дори да става въпрос за най-бюджетния модел от серията.

 

Още от Digital; iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат по-добри UltraWide камери