Първата половина от календарната година премина под сянката на пандемията от COVID-19, но през следващите седмици ни очакват премиерата на доста интересни устройства. Водещи производители като Samsung, Huawei и Apple подготвят ново поколение смартфони, което ще предложи разнообразни възможности за избор на премиум устройства до края на 2020г. 

Сега вниманието ни е привлечено от дългоочакваната премиера на iPhone 12, на която ще видим първия смартфон с 5G и 5-нанометров процесор на Apple. В интернет изтече информация, че голямото събитие на технологичния гигант ще се проведе на 8 септември. Виртуалната конференция ще ни покаже за първи път iPhone 12, новата версия на умните часовници Apple Watch, както и актуализирани iPad модели. 

Любопитното е, че данните споменават AirPower - концепцията за аксесоар за безжично зареждане, над който Apple работи от дълго време. Първата версия на устройството бе спряна, но изглежда компанията не се е отказала да предложи безжичното зарядно AirPower на собствениците на iPhone.

 

 

Припомняме ви, че iPhone 12 серията ще включва четири различни конфигурации. Това са бюджетен 5.4" iPhone 12, 6.1" iPhone 12 Plus и iPhone 12 Plus Pro със същия размер. Премиум модела ще бъде 6.8-инчовия iPhone 12 Pro Max. Всичките модели ще имат OLED дисплеи от последно поколение и 5G модеми. 

Събитието е подходяща възможност да видим Apple Watch Series 6, който се очаква да има по-добро водоустойчиво покритие и по-голяма батерия. Новите таблети вероятно ще включват 10.8-инчов iPad Air и актуализирани предложения от iPad mini серията, съобщава AppleInsider. 

Компанията планира да проведе още едно събитие няколко седмици по-късно и това ще се случи на 27 октомври. Тогава ще видим подобрените iPad Pro таблети на компанията, както и 13-инчови MacBook Pro устройства, които вероятно ще са първите със собствени процесори на Apple.

Виртуалното събитие ще включва и демо нa Аpple Glass очилата с добавена реалност. Идеята е да се превърнат в перфектния аксесоар на смартфоните, а цената се очаква да бъде около $500.

 

Още от Digital: iPhone 12 ще има най-бързия процесор за смартфони в света