Apple провеждат финални тестове с iPhone 12, а феновете на компанията очакват с нетърпение премиерата на смартфоните. Традиционно компанията провежда голямо събитие през септември, но този път ще се наложи да забавят премиерата. Все пак Apple няма да ни карат да чакаме твърде дълго, тъй като планират да представят iPhone 12 през октомври.

Сега разбираме и точната дата, на която това ще се случи. Според информация на AppleInsider дългоочакваната премиера на Apple ще бъде на 13 октомври. Само три дни по-късно ще стартират предварителните поръчки на iPhone 12. Реалните продажби ще стартират седмиа след това и потребителите могат да ги очакват от 23 октомври. 

Данните са от служител на холандска търговска верига, който е пожелал анонимност. Няма да е изненадващо, ако в кратки срокове Apple официално потвърдят датата, на която ще ни покажат първите си 5G смартфони. Събитието ще се проведе виртуално заради пандемията от COVID-19.

 

 

Само предни дни изтекоха данни от вътрешна презентация на Biritsh Telecom, която също потвърждава, че скоро ще видим iPhone 12. В нея се включва и шефа на Sеrvices дивизията на Apple, Eди Куе, който изрази задоволство от партньорството си с EE във Великобритания.

Apple ще се постараят максимално бързо да стартират продажбите на 5G смартфоните и така да се възползват подобаващо от очаквания голям интерес към тях. Новата серия ще включва четири модела, които ще се захранват от 5-нанометровия Apple A14 Bionic процесор. 

Премиум версиите ще имат LiDAR сензори, като ни очакват и по-добри камери. Очакванията са 5.4-инчовия и 6.1" модели на iPhone 12 да дебютират първи. След това на пазара ще са достъпни и двата "Pro" смартфона, които ще са с големина от 6.1" и 6.7".

Конкуренцията в пазара на смартфони ще е доста сериозна през последното тримесечие, когато ще видим още Google Pixel 5 и Huawei Mate 40, което ще предостави повече опции за избор на потребителите.

 

Още от Digital: iPhone 12 ще се продава без допълнителни аксесоари, но ще е по-скъп от iPhone 11