Teхнологичната индустрия продължава да е силно засегната от проблемите с доставките и невъзможността на много съоръжения да оперират на пълни обороти. Разпространението на коронавируса отложи много премиери и накара някои компании да представят новите си продукти онлайн, за да предпазят своите служители и клиенти. Аpple също са засегнати от безпрецедентната ситуация и според последните данни няма да стартират масовото производство на iPhone 12 преди май. Конкретната дата зависи от епидемията с Covid-19.

 

Нов доклад на Bloomberg разкрива, че стабилизирането на ситуацията в Китай ще позволи на Apple да се придържа към първоначалните си планове за 2020г. Според данните няма да се налага забавяне на iPhone 12, като смартфоните от сериятa ще дебютират през третото тримесечие, както се очаква. Най-вероятно това се случи през септември. Очакванията са до края на май и много други държави да са овладели кризата, което ще позволи на Apple да използват пълния капацитет на своята мрежа за доставки, съобщава TechRadar.

 

Трябва да отбележим също, че специфичните договори на компанията ще дадат приоритет на техните поръчки пред конкуренцията. По този начин Apple отново ще имат важно предимство пред производителите на Android, който може да им помогне да изпълнят целите си за годината. Все пак съществуват доста неизвестни заради разпространението на Covid-19, но поне засега все още има достатъчно време, за да не се налага премиерата на IPhon 12 да бъде отлагана за по-късна дата.

 

Oще от Digital: Apple A14 Bionic процесорът на iPhone 12 е по-бърз от Snapdragon 865 и A12X Bionic