Официалната премиера на iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще стане факт на специално събитие през септември. Така Apple ще се опита да спази многогодишната традиция да стартира продажбите на новите си флагмани през последното тримесечие. Разпространението на коронавируса, обаче може да промени стратегията на компанията, тъй като може да забави представянето на iPhone 12. Много производствени съоръжения на партньорите на Apple в Китай не функционират заради заплахата.

 

Технологичният гигант също така прекрати изпращането на собствени инженери в страната, които да следят доставките и сглобяването на смартфоните. Обикновено масовото производство стартира в средата на юни, като през август се увеличава значително капацитета на доставките. От Digitimes твърдят, че някои от конфигурациите на iPhone 12 могат да бъдат забавени. Малко вероятно е Apple да се наложи да отлагат премиерата, която вероятно ще се проведе на 8 септември, съобщава PhoneArena.

 

 

Все още има твърде много време, но също и доста неясноти около коронавируса. Apple със сигурност ще положат нужните усилия, за да не допуснат забавяне на премиерата на iPhone 12. Припомняме ви, че компанията подготвя премиерата на бюджетен модел, който ще има сходен дизайн с iPhone 9 и ще бъде представен в следващите седмици. Според данните производството е трябвало да стартира до броени дни, но фабриките в Китай все още не са започнали работа.

 

Още от Digital: Ще се превърне ли Apple в жертва на собствения си успех през 2020г.