Вече ви информирахме, че iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max ще бъдат представени на 10 септември. Така след по-малко от две седмици ще видим официалната премиера на дългоочакваните смартфони. Apple вероятно ще стартират продажбите им на пазара в кратки срокове след събитието. Новото поколение на смартфоните закономерно ще се отрази и на цената на по-старите версии на устройствата. Някои от тях ще поевтинеят с максимум 30% в дните след премиерата на iPhone 11.

 

На пръв поглед това може да не ви изглежда голяма стойност, но с оглед високата цена на смартфоните на Apple е добро предложение. Тези процeси ще станат факт още в първите 24 часа след премиерата на новата генерация на устройствата, твърдят от Declutter  - популярна верига за продажба на реновирани устройства, съобщава BGR. Прогнозите им са, че цената може дори да бъде с 40% по-евтина около месец след представянето на iPhone 11 и ще продължи да намалява след това.

 

 

Така например iPhone Xr се е обезценил с 43% след премиерата си, докато при iPhone Xs тази стойност е 49%. Намалението при iPhone Xs e 49% и достига до 61% при iPhone 8+. Най-сериозното намаление досега е отчетено след премиерата на iPhone 7, тъй като месеци по-късно смартфона е наличен за 81% по-ниска стойност. Абсолютно същите трендове протичат и при флагманите с Android, като при някои модели на Samsung намалението е 91%.

 

Oще от Digital: iPhone 11 ще има по-добра Face ID камера и ще прави най-добрите снимки при ниска осветеност