Huawei не спират да работят над няколко нови устройства, които да им позволят да бъдат конкурентни в пазара на смартфони през 2021г. Стратегията на китайския бранд постепенно се измества към HarmonyOS - алтернативна операционна система, която се разработва като заместител на Android. Работата върху софтуера започна преди повече от година, а скоро бе реализирана премиерата на HarmonyOS 2.0.

Първите смартфони с платформата ще са налични през следващата година. Тук е момента да отбележим, че последните флагмани на Huawei дебютираха преди няколко седмици. Добрата новина за феновете на компанията е, че Huawei Mate 40 Pro вече се продава в България.

По този начин потребителите ще могат да се докоснат до впечатляващите иновации, особено в сферата на камерите, които отличават устройството. Tърговските санкции срещу Huawei няма да засегнат драстично плановете им, като компанията вече се е фокусирала върху разработката на Huawei P50 Series.

Oбикновено представителите на серията дебютират през първото тримесечие и Huawei ще се постараят отново да спазят този график.

 

 

Ако всичко върви по план компанията ще проведе събитие през март, когато ще реализира премиерата на смартфоните. Със сигурност можем да очакваме хардуерни подобрения, включително по-мощен процесор, по-добър дисплей и камери с по-висока резолюция. Huawei P50 Series ще работят с EMUI 11.1 интерфейса, който е базиран и предлага някои от функциите на Android 11.

Tепърва ще разбираме повече за подобренията в Huawei Mate 50. Китайският производител ще реализира премиерата на нови предложения и в други продуктови категории. Още преди края на годината стартират продажбите на Huawei Watch GT 2 Pro ECG. Масовата дистрибуция по цял свят се очаква в началото на 2021г.

Друго интересно устройство е гъвкавия смартфон Huawei Mate X2, който също ще видим през новата година. Конкретната дата не е известна, но MWC Shanghai 2021 изглежда като подходяща възможност. В заключение ще отбележим, че таблета MatePad Pro 2 ще бъде представен през първото тримесечие, вероятно заедно с Huawei Mate 50 Series.

 

Още от Digital: Какво знаем в аванс за смартфона Huawei P50 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)