Huawei обикновено представят нов смартфон от P-Series гамата в началото на годината, както и флагман с бранда Huawei Mate през есента. Тази година няма да бъде изключение от правилото и вече видяхме Huawei P40 и P40 Pro. 

Aко всичко върви по план и пандемията от COVID-19 не обърка плановете на компанията може да очакваме Mate 40 Pro през октомври. Едно от основните подобрения в смартфона ще бъде интеграцията на по-мощен процесор, който ще е произведен с 5-нанометрова технология.

Досега се предполагаше, че въпросният чип ще бъде представен официално като Huawei Kirin 1020. Според нова информация на GizmoChina, обаче архитектурата ще бъде налична като Kirin 1000. 

Търговските санкции и новите мерки срещу Huawei няма да повлияят на плановете им и устройството ще бъде представено съобразно първоначалния график. Китайският производител също така си е поставил за цел да реализира продажбите на поне 8 млн. смартфона Mate 40 Pro през четвъртото тримесечие.

 

 

Първият процесор на Huawei, който е произведен с 5-нанометрова технология ще се създава във фабриките на TSMC. Преминаването към 5nm процес ще гарантира по-висока скорост и по-ниска консумация на енергия, в сравнение със 7-нанометровите чипове, които сега са стандарт в индустрията. 

Koдовото име на мобилния процесор е "Baltimore" и най-вероятно ще предложи осем ядра, които са базирани на Cortex-A78 дизайна. Освен поддръжката на 5G мрежи можем да очакваме и допълнителни оптимизации за гейминг. 

Китайският производител също така ще използва Kirin 1000 и в следващите си смартфон от висок клас с бранда P50, които ще дебютират в началото на следващата година. Остава да разберем повече за техническите спецификации на един от най-мощните процесори за смартфони, които сме виждали досега. 

 

Още от Digital: Huawei Mate 40 Pro ще е с 50% по-бърз от Mate 30 Pro